طرز تهیه سمبوسه گوشت چرخ کرده مزاری

طرز تهیه سمبوسه گوشت

طرز تهیه سمبوسه گوشت چرخ کرده مزاری و قارچ با خمیر یوفکابندری فلفل دلمه ای افغانی xvc jidi slf si   aj

سمبوسه گوشت یکی از انواع سمبوسه های خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که با مواد متنوعی طبخ می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با وبلاگ دنیای من و اینترنت همراه باشید.

سمبوسه از غذاهای مورد علاقه جنوب ایران است که با سس تند سرو می شود. مواد داخل سمبوسه را می توان به دلخواه تغییر داد.


همچنین ببینید : آموزش طرز تهیه سمبوسه پیتزای خوشمزه با سوسیس

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
جعفری۱۰۰ گرم
فلفل دلمه ای۲ عدد
قارچ۲۰۰ گرم
پیاز۱ عدد درشت
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
رب گوجه فرنگی۱ قاشق چایخوری
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی
نان لواش یا یوفکابه تعداد کافی

دستور پخت سمبوسه گوشت

مرحله اول

برای تهیه سمبوسه گوشت خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

مرحله دوم

پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم. فلفل دلمه ای چند دقیقه تفت می دهیم، سپس درب تابه را ۵ تا ۷ دقیقه می گذاریم تا فلفل دلمه ای کاملا بپزد و نرم شود.

مرحله سوم

در این مرحله قارچ را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا آب اضافی قارچ به طور کامل تبخیر شود. حالا وسط تابه را باز می کنیم و رب گوجه فرنگی را در وسط تابه به خوبی تفت می دهیم.

مرحله چهارم

نکته مهم در مورد رب گوجه فرنگی این است که اگر به خوبی سرخ نشود، بوی خامی آن باعث کاهش کیفیت طعم سمبوسه می شود. پس از اینکه رب را تفت دادیمف جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله جعفری را هم باید به خوبی تفت دهیم تا آب اضافی آن کشیده شود. در پایان مقداری نمک و در صورت تمایل فلفل قرمز هم به مایه سمبوسه اضافه می کنیم و آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم تا کمی خنک شود.

مرحله ششم

حالا نان های لواش یا یوفکا را به صورت طولی با عرض ۱۰ سانتی متر برش می زنیم و مقداری از مایه سمبوسه را ابتدای نان قرار داده و به صورت مثلثی نان را جمع می کنیم. در ادامه یک ظرف گود و کوچک روی حرارت قرار می دهیم.

مرحله هفتم

به اندازه ای روغن داخل ظرف می ریزیم که سمبوسه ها هنگان سرخ شدن در روغن شناور باشند. برای سرخ کردن سمبوسه ها حتما از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده می کنیم، چون جذب خیلی کمتری دارد و در حرارت بالا به راحتی نمی سوزد.

مرحله هشتم

پس از اینکه سمبوسه ها را سرخ کردیم، انها را روی توری فلزی یا دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان خارج شود. در پایان سمبوسه ها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه سس کچاپ سرو می کنیم.


دستور پخت سمبوسه گوشت (2)


مواد لازم


گوشت چرخ کرده 200 گرم

سیب زمینی آب پز 3 عدد

پیاز 1 عدد

جعفری 3 قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار کافی

نان لواش 6 عدد


طرز تهیه


1- پیاز را رنده می کنیم و با گوشت مخلوط کرده و در کمی روغن سرخ می کنیم. سپس نمک، زردچوبه و فلفل (سمبوسه معمولا تُند است، ولی شما مقدار فلفل را طبق ذائقه خودتان اضافه کنید) و یک فنجان آب درون گوشت سرخ شده می ریزیم و می گذاریم تا گوشت بپزد.

2- سیب زمینی پخته را رنده کرده و با جعفری خرد شده به گوشت اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانید از قارچ هم استفاده کنید.

3- نان لواش را که بهتر است کمی خمیر باشد، به صورت نوارهای باریکی می بریم و در ابتدای نوار، از مایه سمبوسه روی نان می گذاریم و به شکل مثلثی آن ها را می پیچیم (در ادامه طرز پیچیدن نان سمبوسه توضیح داده شده است).

4- در ظرف گودی روغن می ریزم و وقتی داغ شد، سمبوسه ها را در آن سرخ می کنیم.


دستور پخت سمبوسه گوشت (3)



مواد لازم:


روغن: 2 ق س

گوشت گوساله چرخ کرده: 350 گرم

پیاز (ریز خرد شده): نصف یک عدد

گوجه فرنگی (پوره شده): سه چهارم پیمانه

فلفل دلمه ای قرمز (نگینی خرد شده): 2 عدد

زیتون (خرد شده): یک چهارم پیمانه

پودر سیر: یک دوم ق چ

پودر آویشن: یک ق چ

نمک: یک ق چ

فلفل سیاه (پودر شده): یک دوم ق چ

خمیر پیراشکی آماده: یک بسته

زرده تخم مرغ: یک عدد

سمبوسه گوشت 

 

طرز تهیه:

 

1. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز ریز خرد شده را در آن تفت دهید.

2. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت کاملا برشته شود.

3. گوجه فرنگی پوره شده را اضافه و مخلوط کنید.


همچنین ببینید : طرز تهیه سوپ هویج و مرغ و عدس و سیب زمینی


4. فلفل دلمه ای نگینی خرد شده، زیتون خرد شده، پودر سیر، آویشن، نمک و فلفل سیاه

5. پوره شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مواد حدود 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند.

6. مخلوط گوشت را روی خمیرهای پیراشکی قرار دهید و آنها را از وسط تا کنید و لبه ها را محکم کنید و با چنگال شکل دهید.

7. پیراشکی ها را در سینی فر بچینید و حدود 8 الی 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.

نظرات