طرز تهیه آش گوجه فرنگی
آش گوجه فرنگی یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی پخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی سنتی در ادامه با وبلاگ دنیای من و اینترنت همراه باشید.
سلام دوستان گرامی، صبح اولین روز هفته تون به خیر و شادی. امروز تصمیم داریم به شما عزیزان آش گوجه فرنگی رو آموزش بدیم. آش گوجه فرنگی یکی از آشهای سنتی خوشمزه و پرطرفدار تبریزیه. این آش انواع مختلفی داره اما موادی مثل برنج، گوجه فرنگی و آبغوره پای ثابت همه اونهاست. تفاوت مهمی که در انواع این آش قابل توجه هست، استفاده از انواع حبوبات و سبزیجاته. پس از شهری به شهر دیگه تفاوت به خاطر نوع خاص سبزیجات و حبوبات مصرفی در آش گوجه است.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۱ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
سبزی آش | ۳۰۰ گرم |
عصاره گوشت | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
پوره گوجه فرنگی | ۵۰۰ گرم |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۴ قاشق غذاخوری |
آب غوره | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه کاری | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش گوجه
مرحله اول
برای تهیه آش گوجه فرنگی سنتی ابتدا نخود را از شب قبل در یک کاسه آب می خیسانیم، و در صورت امکان دو مرتبه آب درون کاسه را تعویض می کنیم تا علاوه بر اینکه نفخ نخود گرفته شود، راحت تر نیز پخته شود.
مرحله دوم
در این مرحله نخود را آبکشی می کنیم و به همراه ۴ پیمانه آب و عصاره گوشت داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نخود بپزد. در همین حین برنج را که از قبل خیسانده ایم به همراه ۳ پیمانه آب داخل یک قابلمه بزرگ می ریزیم.
مرحله سوم
قابلمه برنج را هم روی حرارت قرار می دهیم تا برنج به طور کامل بپزد و شکفته شود. پس از اینکه برنج پخت، سبزی آش را خرد می کنیم و به همراه نخود پخته شده به قابلمه برنج اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سبزی آش بپزد.
مرحله چهارم
پس از گذشت یک ساعت پوره گوجه فرنگی را به همراه آبغوره، نصف پیاز داغ، مقداری نمک، فلفل سیاه، زردوچوبه و ادویه کاری به قابلمه آش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آش جا بیفتد. در همین حین نعنا داغ را اماده می کنیم.
مرحله پنجم
نعنا خشک را به همراه کمی روغن داخل یک تابه کوچک می ریزیم و کمی حرارت می دهیم تا رنگ نعنا تغییر کند سپس نصف آنرا داخل آش می ریزیم. در پایان آش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنیم.
دستور پخت آش گوجه با لپه
مواد لازم:
برنج خیس خورده: 1 پیمانه
لپه خیس خورده: نیم پیمانه
سبزی آش: 500 گرم
نمک، فلفل و زعفران: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی:600 گرم
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
لپه و برنج را جداگانه بپزید تا نرم شوند، سپس گوجه فرنگی را با میکسر میکس کرده، به همراه رب گوجه فرنگی کمی تفت دهید، آب لیمو، نمک، فلفل و زعفران را افزوده و تفت دهید. لپه، برنج و مخلوط گوجه فرنگی را با مقدار آب روی حرارت قرار دهید و زمان دهید تا آش غلیظ شود، سپس سبزی آش خرد شده را اضافه کرده و درب ظرف را نگذارید تا آش جا بیافتد.
نکته: میتوانید به جای گوجه فرنگی از آب گوجه فرنگی استفاده کنید، در این صورت 3 تا 4 پیمانه آب گوجه فرنگی در نیم ساعت آخر به آش اضافه کنید.
نظرات
ارسال یک نظر