عوارض و خاصیت های مصرف مارچوبه

عوارض و خاصیت های مصرف مارچوبه

خواص و مضرات مارچوبه , عوارض و زیان های مارچوبه , فواید و خاصیت های مارچوبه , o hw lhv fi
خواص و مضرات مارچوبه
مارچوبه به‌‌عنوان محبوب‌ترین و پرطرفدارترین سبزیجات بومی اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا محسوب می‌شود که به رنگ‌های مختلف مانند بنفش، سفید و سبز در طبیعت وجود دارد. می‌خواهیم در این نوشته در مورد خواص مارچوبه مطالبی را برای شما قرار دهیم.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات مارچوبه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص مارچوبه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های مارچوبه

سلامت چشم

آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های آ موجود در مارچوبه به تقویت بینایی کمک کرده و با کاهش رادیکال‌های آزاد موجود در بدن از بروز بیماری‌های مختلف مانند شب‌کوری و بیماری آب‌مروارید پیشگیری می کند.

کاهش وزن و لاغری

مارچوبه یک سبزی کم کالری بوده که دارای فیبر فراوانی می‌باشد که با کاهش اشتها برای جلوگیری از پرخوری، لاغری و کاهش وزن موثر است.

بهبود گوارش

مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که فیبر موجود در این سبزیجات باعث کاهش بیماری‌های گوارشی شده و با افزایش باکتری‌های مفید روده تقویت سیستم ایمنی را به دنبال دارد. مارچوبه برای درمان درد معده و کاهش نفخ شکم بسیار مؤثر است.

خواص ضد سرطان

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مارچوبه دارای خاصیت سم‌زدایی بوده و برای درمان انواع سرطان مختلف مانند سرطان استخوان، پستان، روده بزرگ، حنجره و سرطان ریه مفید می باشد. برای اینکه از این بیماری مهلک در امان باشید مارچوبه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

درمان یبوست

فیبر نامحلول موجود در مارچوبه به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای جلوگیری از بیماری‌های گوارشی بسیار مؤثر می باشد. شما می‌توانید برای درمان یبوست از مارچوبه کمک بگیرید.

درمان افسردگی

در مارچوبه فولات به وفور یافت می‌شود که با پیشگیری از تولید بیش از اندازه هموسیستئین در بدن می‌تواند ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. جلوگیری از تولید بیش از حد هموسیستئین در خون باعث ایجاد هورمون‌های سروتونین ، دوپامین و نوراپی نفرین گشته که نقش مهمی در بهبود خلق‌وخو داشته و بی‌خوابی‌های شبانه را درمان می‌کند.

مناسب دوران بارداری

این سبزیجات منبع غنی از فولات و ویتامین ب 9 می باشد. فولات یک ماده مغذی مفید بوده که به شکل‌گیری گلبول‌های قرمز و تولید دی‌ان‌ای کمک کرده و برای رشد و نمو جنین در دوران حاملگی بسیار مفید است. همچنین فولات موجود در این سبزی خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در جنین را کاهش می‌دهد.

پیشگیری از پوکی استخوان

ویتامین‌ کا موجود در مارچوبه باعث بهبود جذب کلسیم شده و باعث کاهش مقدار کلسیم دفع شده در ادرار می شود، اگر می‌خواهید سلامت استخوان‌ها را تضمین کنید بهتر است از این سبزی استفاده کنید.

کاهش فشار خون

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که پتاسیم موجود در این سبزی از فشار خون بالا در بدن جلوگیری می کند چرا که دیواره رگ های خونی را شل کرده و باعث می شود تا جریان خون به شکل ویژه ای در بدن انجام شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

کاهش قند خون

این سبزی به دلیل داشتن ترکیبات ضد التهابی قوی به کاهش قند خون در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.
عوارض و زیان های مارچوبه

تداخل دارویی

ویتامین کا موجود در مارچوبه به دلیل خاصیتی که دارد با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل داشته و برای مصرف این سبزیجات بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

نظرات